lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kirpparin myyjän ABC

Mulla on vielä keskiviikkoon asti kamoja sielä Ainokirppiksellä, ja tälläkin hetkellä hinnoittelen tavaroita ja onhan niitä taas kerääntynyt ihan kivasti.. Olen tässä oivaltanut, myös aiempien itsepalvelukirppari-myyntikertojen jälkeen ja tämän kerran aikana, tiettyjä asioita kirpparilla myymisestä. Listaan tässä asiat, joihin ainakin omasta mielestäni kannattaa kiinnittää huomiota jos haluaa maksimoida myyntinsä.

1. Vie myytäväksi paljon tavaraa (siis ihan kaikkea!)
Paljon tarkoittaa tässä yhteydessä kymmeniä, jopa satoja eri tavaroita, ihan kaikkea krääsästä kunnon vaatteisiin. Vie kaikkea mitä itse et edes voisi kuvitella jonkun ostavan! Ette uskokkaan mitä kaikkea ne ihmiset ostaa, multakin on ostettu vaikka mitä ihmeellisempää krääsää ja joitain sellaisia asioita mitä olisin itse heivannut suoraan roskiin. Tässä päteekin hyvin tunnettu sanonta: "One man's trash is another man's treasure". Tai tässä tapauksessa woman's... Kuitenkin, tuo kannattaa pitää mielessä kirpparille myymään mennessä.

2. Edulliset hinnat
Jos haluat oikeasti päästä eroon jostain turhastakin krääsästä, laita ihmeessä todella halpoja hintoja, 1-2 eurolla varmasti menee tavaraa kuin tavaraa. Ja jos satsaat siihen, että sulla on pöydällä paljon tavaraa, niin nopeastihan niistä 1-2 euron ostetuista jutuista kertyy kymmeniä tienattuja euroja.

3. Käy järjestämässä myyntipaikkaasi
Itsepalvelukirpparilla oma paikka menee ainakin omien kokemusten perusteella heti jo ensimmäisen päivän aikana sotkuiseksi, ihmiset heivailee tavaroita ympäriinsä jne.. Eli itse ainakin otan tavaksi käydä joka päivä, tai ainakin joka toinen päivä, järjestämässä sekä viemässä lisää tavaraa myyntiin. Siisti myyntipöytä houkuttelee ihmisiä ostamaan paremmin kuin sotkuinen, jossa tavarat ovat toistensa alla piilossa tai muuten vain huonosti esillä.

4. Lasten leluja/vaatteita, hyväkuntoisia vaatteita, DVD:itä, kirjoja, kenkiä, naisten kosmetiikkaa...
Yllä listatut asiat menevät omien kokemusteni mukaan yleisesti ottaen parhaiten kaupaksi kirppareilla. Mutta, kuten aiemmin mainitsin, ihan kaikkea ne ihmiset ostaa.



Löysin mun vanhojen kirpparikamojen seasta toisetkin farkut farkkushortsien lisäksi. Näitä käytin muistaakseni usein joskus pari vuotta sitten. Perusfarkut rei'illä. Nääkään ei mee nyt myyntiin vaan itselleni käyttöön. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti